RSS

Monthly Archives: May 2009

A2 dan india..

salam..

dah lama xmenaip untuk laman nie. Skrg ni sibuk bynk dengan final exam.Pagi td br abes paper 4 bio. Soalannya, masyaallah, bukan main payahnya (kalau x, bukan ujian). sy dan rerakan yg laen dah mencuba dengan sebaik mungkin dan skrg bertawakkal ajelah semoga dpt result A. Amin..

Minggu lepas lcturer sy bgtau placemnt. Alhamdulillah, dpt jgk pg kat mtpat yg ada ramai orang. dpt kat JJM medical college, kat india. brsama dgn saya ialah 10 lg kekawan llaki dan 15 prmpuan. Harapan skrg dpt lepas cut off point mara, 13/15. Doakan saye yea. skrg tinggal paper 4 fzk n chem, paper 5 bio n chem. mintak2 dpt jwb soalan tu ngan cemerlang xkesah le susah@senang. janji dpt A sudeh..

Sebut pasal result ni, setelah difikirkn tmb,ah tolak serta drb n bahagi, saya bernazar kali ni kalau dpt pg lps cut off point (xkesah 13,14 @15), pegi india ngan scholarship MARA, sy bernazar nak pg buat umrah dlm tempoh blajar kat india tue. msti ada yg kata, “cukup ke duit nak kumpul? pg india ngan scholarship aje..”. Jawapannya, man jadda wa jada. Yg saya tau, sy akan dpt plus minus USD 700 sebulan. kalau convert pg RM, dah dkt rm2500. duduk kat india bkn kat bndar tapi kmpung. dpt jmat kos. kalau pndai bjimat, dpt la pg bkn shj umrah, round eropah pun bley. ni brita2 dari senior kat india, cuti skrg ni diorang ada prgrm msng2. ada nak pg umrah, ada plak nak pg dubai, mesir, jln2 kat india. ada jgk nak balik mlysia sbb dah lama xjngk family. kesimpulannya, kalau dpt pg india, nak ajak kwn2 yg laen buat umrah skali.

tapi, yg paling penting skrg ialah nak dptkn lepas cut off point dulu. doakan agar sye n kwn2 yg lain dapat lepas n fly. amin…

untuk renungan bersama saya ada satu pesanan,

“kalau kita nak doa kita diterima, jgn doa utk diri sendiri aje. doakn jgk utk org lain. insyaallah Allah akan bg kat kita dulu apa yangkita mintak.”

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on May 29, 2009 in Uncategorized